Valhalla Fighting - 14.04.2024 -STORM CLUB

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear

Loni se pár jedinců z Opavy zúčastnilo prvního ročníku tohoto zajímavého turnaje jako diváci a když jsme letos byli pozváni jako jeden z týmů, tak jsme nejprve s díky odmítli, protože to vycházelo přesně na den jako slezské derby v Ostravě, ale když nejen televize rozhodla, že derby bude ve středu 14.9., tak se někteří z nás na poslední chvíli přece jen rozhodli vycestovat k našim družebním přátelům na tuto výbornou akci s vynikajícím podtextem.
Původně se tohoto týmu mělo zúčastnit ještě více zahraničních ekip (Atletico Madrid, Chelsea...), ale nakonec zůstalo jen u 8 týmů ve složení Slask Wroclaw, Dynamo Minsk, Slezský FC Opava, Botev Plovdiv, Skinheads Polska, Dynamo Dresden, Ferencvaros Budapest a Olimpia Ljublaň. Těchto osm týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, ale zde nastal první problém, protože jak Olimpia, tak hlavně Ferencvaros k velkému překvapení letos nedorazil, což organizátory dost nasralo, protože právě kvůli Fradi nakonec nebyl pozván původně plánovaný Slovan Bratislava. S Fradi to začalo letos vypadat divně od momentu, kdy se dozvěděli, že se zvažovalo pozvání Slovanu, to se však kvůli nim zrušilo, padl ještě návrh na Brno, ale i z toho nakonec sešlo. I přes sdělení do hlavního města Maďarska, že nakonec nebude Slovan ani Brno je reakce fans Ferencvarose nemastná neslaná a tak to nakonec dopadlo, jak dopadlo. O důvodu nedoražení Slovinců jsem se ani nijak nepídil.
Nakonec tedy vznikají dvě tříčlenné skupiny, z nichž první dva postupovali do dalších bojů a třetí ze skupin si zahráli o páté a šesté místo. Z první skupiny postoupil Slask a Dynamo Minsk, ze druhé Dynamo Dresden a SFC Opava. Družební přátelé tak na sebe narazili už v semifinále a domácí byli úspěšnější a nakonec taky celý turnaj vyhráli. SFC oplatil v souboji o třetí místo prohru Dynamu Dresden a obsadil tak třetí příčku.
Zajímavou vsuvkou, ve které bylo hodně slyšet i přítomné fans, byl turnaj zúčastněných ekip v přetahování lanem. Ten vyhrálo bez jediné porážky Dynamo Dresden o druhé až čtvrté místo se dělili SFC Opava, Dynamo Minsk a Skinheads Polska se třemi výhrami a dvěmi prohrami. Zde nutno podotknout, že Slask měnil na každý souboj jinou skupinu (nechal např.prostor i fan clubu) a my jsme na rozdíl od všech ostatních soutěžili pořád ve stejné pětici, což se ke konci projevilo nejen na úbytku sil, ale i na poskvrnění některých částí našich těl. Každopádně vynikající zpestření;-)
Po skončení fotbalového turnaje a předání pohárů dochází na společnou fotografii okořeněnou nějakou tou pyrotechnikou a pak už se všichni přesouvají k velkému pódiu, kde začíná koncert tří polských a jedné české kapely. Největší ohlas měl jednoznačně Obled hlavně, když zahráli nejznámější pecky Konkwisty či Contra Boys, u kterých také nechybí pyro vložka v podání fans pod pódiem, ale i lidí přímo na pódiu:-)
Kolem 22.hod. celá tato velice povedená a vydařená akce končí a všichni zúčastnění se ještě nějakou chvíli dobře baví, popíjejí, či se krmí něčím dobrým z bohaté gastro nabídky. Část naší výpravy se kolem půlnoci vydává domů, druhá zůstává do druhého dne.
Díky našim družebním bratrům za pozvání na tuto pefektní akci  a za super strávený den.
 
 


 
































autor: SFC Opava

 

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear