Valhalla Fighting - 14.04.2024 -STORM CLUB

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear

Z naší strany celkem slušný support doplněný dýmovnicí. Junioři mají v plánu zapálit hostující vlajku, a tak si pronesli benzín. Je zcela nemožné se k hostům dostat, tak ho vylívají všude kolem. Při zapalování dýmovnice se však ukazuje, že to nebylo nejchytřejší a několik lidí začíná hořet! Jednomu hoří čepice na hlavě, druhému bunda, několika dalším rukávy, nohavice a zcela shořela silonová vlajka na plotě. Chvíli se nám kamarádi nedaří uhasit, ale nakonec vše končí bez zranění. Shořely pouze věci. Hosty na stadionu nebudeme hodnotit, jelikož na ně vůbec nevidíme a slyšet také nejsou. My údajně také ne - špatné umístění sektorů. Během zápasu odchází asi dvanáct lidí do hospody domlouvat bitku.

Po zápase vyrážíme ve třiceti lidech (z toho 20 juniorů) hostům naproti. Vačnatci prorážejí policejní kordon a míří na nás. To mladší hools psychicky neunesou a dávají se na ústup, který se mění v útěk. Starší chvíli stojí, ale po chvíli bojiště také rychle opouštějí. Junioři tratí dvě šály a nějakou vlajku. Jasná výhra hostí!

Poté jsme drženi policisty, kteří si s hosty nevědí rady a nechávají je volně se pohybovat. Ještě dostává klokan, který se „prohopsal" až mezi nás a pak již jsou hosté doprovozeni na nádraží. Pár lidí se ještě snaží něco domluvit, ale ze všeho sejde.

Dovětek: Opět se na Internetu objevily věty o tom, že hosté chtěli střet bez zbraní a my zbraně chtěli. Proto jste si přivezli tyče a sekerky, jo? Těch pět „berserků", co tu byli s juniory ví nejlépe, jak to bylo. My jsme zbraně nechtěli, nikdy! Tahle pohádka je v posledním zápasech s vámi stále stejná a z vaší strany prolhaná a velmi trapná. Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

 

autor: BGB '99 (České Budějovice)

 

 

Z POHLEDU BOHEMÁKA:

Zápas má předehru již týden předem v podobě střetu mladých fanatiků obou táborů. Akci si mladí domlouvají sami, bez jakýchkoli zásahů starších kolegů a určují si pravidla účasti do 18 let v boji beze zbraní a bez dokopávání, s možnou účastí maximálně pěti starších pro dokumentaci. Z Prahy nakonec vyráží dvanáct mladých do boje, pět starších a dvě dívky. První překvapení nastává již ve Veselí, kde do vlaku nastupuje připravená policejní jednotka, která bohemáky vysazuje z vlaku, kontroluje doklady a ujišťuje je, že do Budějovic na žádný střet nedojedou. Ti se střetu nevzdávají a volají starším budějovickým chuligánům, kteří pro ně posílají tranzit. Na to se rozcházejí z nádraží do města, kde čertům mizí v přistaveném voze.

Na smluvené místo doráží domácí v počtu asi čtyřiceti kusů, z toho pouze čtrnáct mladých a jsou připraveni vyřídit si účty za podzimní zápas. Po výměně názorů nakonec od tohoto upouštějí a souhlasí s dodržením pravidel. Z každé strany se tak staví dvanáct bojovníků a začíná kvalitní střet v němž je znatelný věkový rozdíl. Pražští většinou 15 - 16 let, pouze dva 18, soupeř má většinu kolem osmnácti, což je však zcela podle původní dohody. Přesto bojují obě strany více než dobře a s chutí, není poznat že soupeří dorost a ne zkušení bijci. Zhruba po dvou minutách je rozhodnuto o vítězství mladých Jihočechů. Poté společně obě znepřátelené strany vypijí pár piv, předběžně se domlouvá střet beze zbraní v den vzájemného zápasu a hosté míří k domovu.

Tři otázky k mládežnickému střetu:

  1. Jak je možné, že čerti vědí o místě a čase střetu, navíc v den, kdy není fotbal?
  2. Proč za domácí bojují lidé, kteří nejsou „fotbaloví", ale jsou pouze stoupenci jistého hnutí? (zdrojem je domácí, který navštěvuje s bohemákem stejnou školu). Vina nepadá na starší hool's ČB, ale na mládež jež akci domlouvala.
  3. Proč masivní účast starších, když domluva zněla jinak? Kdyby na hosty zaútočili, shodili by tím pouze sami sebe. Nicméně vše proběhlo férově.

Původní domluvu o nepoužívání zbraní domácí den předem ruší a mění na boj bez pravidel se zbraněmi. Z Prahy vyjíždí na 70 lidí a na jihu Čech čeká dalších deset, kteří jeli den předem, kvůli určení místa. Zvláště překvapili starší chuligáni, kteří se již delší čas podobných párty neúčastnili. Kontaktují se hostitelé se snahou o schůzku mimo město, oznamují svůj počet okolo třiceti lidí a po zjištění počtu zelenobílých toto dostaveníčko odmítají. Na budějovickém nádraží již čekají kordony obrněnců, kteří požadují kontrolu každého z hostů. Vidina střetu s domácími je nutí nedělat problémy a vše urychlit, na zem tak dopadají různé předměty mezi kterými se vyjímají dvě sekery. Důvod razie se vysvětluje záhy, výletníci z minulého týdne jsou zatčeni a návštěva sportovní akce pro ně v tento den končí. Zbytek míří do města a místních hospod s jasným cílem. Domácí se však zdržují jinde, a tak se nic neděje.

V sektoru se schází na 200 klokanů, z kterých část povzbuzuje a část žertuje s pořadateli a policisty a nakonec se všichni musí spokojit s tím, že si více než remízu neodvezou. Po utkání se ukazuje skupinka domácích (20?), kteří zkouší něco jako náběh přes policii, ale tímto končí. Pokud na policii spoléhali, tak museli být za chvíli v šoku. Klokani se totiž rozbíhají, prorážejí čerty a kdo nestačí utéct, stává se obětí klokanů. Po zavedení pořádku jsou hosté odvedeni na nádraží, kde již čekají propuštění výletníci. Policie se ještě snaží zatknout jednoho opilého klokana, což se však nelíbí zbytku Pražanů a místo zatýkání se uniformy musí bránit přívalu pěstí. Posily však jsou příliš blízko, a tak je vše záhy vyřešeno. Nikdo zatčen není, čerti nám vyhrazují vlastní vagón a na státní náklady nás posílají do Prahy. Následuje neplánovaná zastávka, za kterou může záchranná brzda, která se asi nudila. Policie pouze žádá o klid a přehlíží vagón bez dveří, hořící kupé a spoustu skla kolem. Okolo půlnoci je vlak i s vrakem vagónu v Praze. Čerti mají radost, že je den u konce a nechtějí již řešit maličkosti a my se rozcházíme k domovům.

Je nepochopitelné, proč domácí před týdnem chtějí ve čtyřiceti napadat sedmnáct klokanů a nedají podobnou sestavu do přímého souboje. Nebyla špatná... Poděkování patří fanatikům Senco Doubravka za jejich již tradiční účast na naší akci.

P.S.: Pokud některé údaje přímo z Budějovic úplně nesedí, omlouvám se. Tato část je popsána zprostředkovaně, má cesta skončila na jiném místě tohoto článku... „Smrt má jméno Bohemians"

 

autor: Berserk (Bohemians Praha)

 


převzato z Football Factory č.19


Pro zájemce: jednotlivá čísla FOOTBALL FACTORY v tištěné podobě lze stále pořídit za zvýhodněnou cenu. Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear