Valhalla Fighting - 14.04.2024 -STORM CLUB

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear

Profil Apple Commanda

k 15.10.2004

V sezoně 98/99 se začíná tvořit skupina fanoušků. Po různých pokusech o pojmenování a po ustálení počtu členů, vzniká na jaře roku 2000 APPLE COMMANDO. Název naší skupiny je podle písně:“Ukaž piču dám ti jabko“ (která však samotnými členy vytvořena nebyla). Na podzim roku 2000 se začíná tvořit vlajka. Poprvé se objevuje na jaře 2001 na domácím zápase s Č.B. Od té doby se pravidelně objevuje na zápasech Baníku a při našich návštěvách u družebních přátel. V ČR, byla naše vlajka k vidění na všech prvoligových stadionech, kromě Bohemians (kvůli malému sektoru). V Polsku byla na stadionech ve Wodzislawi, na Wisle Krakow a na Lechu Poznaň. V letošní sezoně, i na pohárech v cizině, v Leverkusenu a v Middlesbrough. Za dobu existence skupiny jdou na naše konto i vlajky soupeřů. Získali jsme sparťanskou vlajku Košíre. A byli jsme s fans Fcb při získávání brněnských „JKG“ a konfidentských „Vandals Prostějov“.

Postupem času se skupina zbavuje některých svých neaktivních (či neuváženě přijatých) členů a nabírá aktivnější a radikálnější členy. V současné době (tedy v roce 2004 - pozn.Správce) má 25 členů. Členové skupiny aktivně navštěvují zápasy doma i venku. Ještě větší aktivitou se však prezentují ve vyhledávání soupeřů se snahou o přímý kontakt s nimi. APPLE COMMANDO se za dobu své existence prezentuje ve sféře ultras zejména choreem s jabloní, která byla k vidění na podzim roku 2003 v zápase s Opavou, kdy se pod touto obrovskou jabloní prochází 3 buldoci, což se nelíbí na jabloni visícím 3 jablkům, která na buldoky padají a také je zabíjí. Na jejich místě jsou pak k vidění 3 hroby v barvách SFC. Na poli hooligans se zatím ukazujeme pouze jako součást Chuliganů z Bazalů, neboť samostatný střet APPLE COMMANDO vs. Slavie v létě 2003 je bohužel pro nemoc (nikoliv nechuť) v našich řadách odvolán.

Od té doby jsme Slavii dali nový návrh, ale nepřistoupili na něj. Naše největší nenávist je v současnosti Opava, pak následuje Sparta a poté zbytek ligy.

[Apple Commando]

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear